FORSLUGNE SKARVER ÆDER FORTSAT

FORSLUGNE SKARV ÆDER FORTSAT FISKERNES FISK..

Svenskerne slås som danske fiskere, fortsat med store skarvflokke, der hærger i fjorde og åer, efter fisk og yngel.

Det er nu blevet for meget for svenskerne, der allerede sidste år gennemførte en regulering og nedskydning af skarv i mindre målestok. Det foregik i Stockholms skærgård efter tilladelse fra de svenske Miljømyndigheder.

Men ikke alle er tilfredse med afgørelsen fra den svenske Miljøstyrelsen. Stockholm Ornitologisk Forening (SOF) appellerede Miljøstyrelsens beslutning og opfordrede til at jagten stoppes. De mener ikke at der foreligger nogen klar dokumentation for, at skarven er så stor en trussel for områdets fiskebestande, at man skal tillade nedskydning af skarven. Derudover fremføre svenske SOF, at sidste års tilladelelser, blev givet til rigtig mange jægere, der således fik adgang til områder, hvor blandt andet havørnen yngler og en større trafik i disse områder, kunne skræmme ørnene væk fra rederne og dermed gøre ubodelig skade på arten her. Klagen fra SOF har nu været igennem den svenske ankestyrelse.

Henvendelsen fra SOF til den svenske ankestyrelse er gået ornitolog-foreningen imod, da man fra de svenske myndigheders side, allerede har taget særlige og beskyttende forbehold i brug, så adgang til områder med havørne ikke får nedskydningstilladelsen. I stedet tillader de svenske myndigheder igen aflivning af skarv i Furusundsleden ved Stockholm. Hvor der er givet tilladelse til at helt nøjagtigt 195 fugle må skydes og set i lyset af at der i Stockholms Skærgård alene findes omkring 30.000 til 33.000 skarv, syntes tallet med 195 nedskydninger, ikke rigtigt at batte noget overhovedet.

Men det væsentlige er her, at der er givet tilladelse og at svenskerne nu er igang, med det som danske myndigheder måske også skulle tillade. Jagt på skarv, der nu har nået et antal ynglende fugle i Danmark, at det går udover vores fiskebestande.

 

3540total visits,1visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *