” Ålehandel i EU – en lækkerbisken i Kina !”

DANSK FRITIDSFISKERFORBUND

        Ålehandel i EU – en lækkerbisken i Kina !
  Dette sker omkring os uden at vi næsten kan gøre noget!

  Ål nævntes i Englands 11. århundrede og var en accepteret skattebetaling! 

 Milliarder af euro er det værd for kritisk truede ål, der bliver smuglet hvert år fra Europa og slutter på bord i Kina og Japan, i hvilke kampagner siger, er “den største dyrelivskriminalitet på jorden.”
Lagre af europæisk ål (anguilla anguilla) er faldet 90 procent i tre årtier, da menneskeheden har udviklet vådområderne og dæmpet floderne, der skal vokse og fodre ind, og eksperter frygter kriminelle bander smugler den lukrative fisk, skubber den mod glemsel.
På trods af voksende alarmer fra bevaringsvirksomheder er der stadig lovligt og illegalt fisket hundrede tons ål hvert år. I Frankrig – som fanger flere af fiskene end nogen anden EU-stat – har spørgsmålet taget politiske dimensioner.
“Der er omkring 10 pct. Af bestandene tilbage i forhold til 30 år siden på grund af habitatab og hvad vi har gjort for migrationsveje i Europa”,

Ålens svigtende tilbagegang har fremkaldt en handling fra regeringer og retshåndhævende myndigheder. Det er nu opført i CITES internationale konvention om handel med truede arter, hvilket resulterer i strenge nationale fangstkvoter.

 

 

 

789total visits,1visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *