DTU Aqua: Kom til møde og del din viden om hummerfiskeri i Limfjorden!

 Nykøbing Mors d. 31/01-2020

Kom til møde og del din viden om hummerfiskeri i Limfjorden med DTU Aqua

Hummere er de seneste år blevet mere almindelig i Limfjorden, end den var for år tilbage. Dette har resulteret i et øget fiskeri, hvilket stigningen i officielle landinger viser (fra 2,6 tons i 1996 til ca. 25 tons i 2010 og 2016). Hummerfiskeriet udgør derved en vigtig ressource for erhvervs- og fritidsfiskere, ligesom hummeren er blevet et populært mål for undervandjægere. Mens det registrerede erhvervsfiskeri er steget i de seneste år, er størrelsen af fritidsfiskeriet helt ukendt. Der mangler ligeledes viden om bifangst og skader på undermålere. Vi vil gerne beholde mange hummere i Limfjorden. Jo bedre viden om, hvor mange der fanges og hvordan – jo bedre kan man ved hjælp af fiskeriforvaltning sikre dette. Og her har vi brug for din viden om netop dit hummerfiskeri.

DTU Aqua starter et nyt projekt med det formål at udvikle et økonomisk og biologisk bæredygtigt og vedvarende fiskeri af hummer i Limfjorden. Vi ønsker konkret at få et reelt indblik i størrelse, tilstand og udvikling af bestanden af hummere i Limfjorden. Med viden om redskabers effektivitet, bifangst samt overlevelse af undermålere, kan projektet udvikle forbedrede måder at bruge redskaberne på eller udvikle helt nye fangstredskaber, så vi kan have et sundt og bæredygtigt fiskeri og undgå bifangst og spøgelsesfiskeri.

Vi har brug for information og erfaring fra jer, der fisker hummer i Limfjorden. Jeres erfaring er vigtig for at få et korrekt billede af det reelle fiskeri, der foregår. Til mødet vil der være mulighed for at blive hørt, og der vil være mulighed for at dele sin erfaring og viden anonymt bl.a. via et spørgeskema.

Mødet vil foregå d. 24. februar 2020 kl. 19:00 hos Dansk Skaldyrcenter, Øroddevej 80, 7900 Nykøbing M.

Har du ikke mulighed for at deltage i mødet, men stadig gerne vil give dit bidrag med, vil et spørgeskema være tilgængeligt på www.skaldyrcenter.dk efter mødet. Det besvares og sendes til skaldyrcenter@aqua.dtu.dk.

Du kan løbende holde dig opdateret om projektet på www.skaldyrcenter.dk og www.facebook.com/skaldyrcenter.

2461total visits,5visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *