Spøgelses-Net i Limfjorden.

Limfjords-Rådet skønner, at der er mere end 1.000 Spøgelses-Net i Limfjorden.

 Derfor intensiveres kampen nu mod spøgelsesnet, med et nyt digitalt værktøj, som Limfjords-rådet nu opfordre fjordens brugere til at benytte og indrapportere positionerne med, når der mistes eller tabes forskellige redskaber. På den måde bliver de langt lettere at finde og dermed fjerne til gavn for både havmiljøet og dyrelivet i fjorden.

Desværre hører det langt fra til sjældenhederne, at fjorden’s brugere ind imellem mister garn og fiskeredskaber, når de færdes i Limfjorden. Derfor ønsker Limfjords-rådet at flest mulige benytter sig af app´en. Det skriver Limfjords-rådet, der består af repræsentanter fra 18 kommuner med opland direkte til Limfjorden – herunder Morsø, Thisted, Skive, Struer og Lemvig – på sin hjemmeside.
Når fiskenet, tejner og andre fiskeredskaber mistes, fisker de fortsat i mange år og gør dermed stor skade, når især mange hummere, krabber og fisk ender deres dage i disse fælder. Det er selvfølgelig problematisk i forhold til at opretholde bæredygtige bestande af fx den eftertragtede hummer i Limfjorden. Men også fugle og havpattedyr gør i disse spøgelsesgarn og fælder, hvor de bliver fanget i nettene og siden dør.

Nettene nedbrydes kun langsomt og bidrager dermed til plastforureningen på den helt lange bane, hvor problemet ikke mindskes med årene, tværtimod, så bliver plasten til mikroplast og gør kun oprydningsarbejdet endnu vanskeligere.

App´en er funktionel og overskuelig samt meget nem at bruge og Limfjordsrådets håb er da også, at flere af fjordens brugere, fremover vil benytte værktøjet / app´en til indrapporteringerne, så antallet af spøgelsesgarn i Limfjorden kan blive bragt ned. Rapporterne vil gøre det langt lettere, at finde og lokaliserer garnene, så en oprydning kan finde sted, til glæde og gavn for havmiljøet og ikke mindst havpattedyrerne.

 

464total visits,3visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *