Advarsel om algegift i Limfjorden:         

Advarsel om algegift i Limfjorden:         

Her må du ikke samle muslinger og østers
Efter fund af algegift i muslinger fraråder Fødevarestyrelsen borgere at samle muslinger i Thisted Bredning

 

Er du en af dem, der udnytter de kølige måneder til at skaffe dig muslinger og østers kvit og frit ved selv at samle dem i den kolde Limfjord? Så er der lige nu god grund til at være ekstra opmærksom på, hvor i Nordjylland du går i vandet med waders og spand.

Efter fund af algegift i muslinger i Thisted Bredning Øst i Limfjorden fraråder Fødevarestyrelsen nu borgere at samle muslinger og østers i området.

Algegiften kan fremkalde både diarre, opkastning og mavesmerter, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Algegiften kan nemlig medføre skaldyrsforgiftning, der ofte rammer 30 minutter til få timer efter indtagelse af muslinger og østers.

Ifølge Fødevarestyrelsen findes der ingen behandling af skaldyrsforgiftning. il gengæld er man fuldt restitueret efter cirka tre dage, skriver de.

Sikkert at købe fra butikker
Der er imidlertid ingen fare ved at købe østers og muslinger , der er til salg i butikker, og som serveres på restauranter. Disse bliver nemlig overvågetforalgegifte,skriverFødevarestyrelsen.

Er du i tvivl om, hvor og hvornår du må samle øster og muslinger i Limfjorden, opfordrer Fødevarestyrelsen samlere til at orientere sig på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

1276total visits,4visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *