Seks kilometer ulovlige garn!

               Seks kilometer ulovlige garn!

Det er i følge fiskerikontrollen »dybt« ulovligt. En udtalelse der sidst i marts faldt efter weekendens kontrolindsats i Langelandsbæltet, hvor fiskerikontrollen hev seks kilometer ulovlige garn ombord på »Havternen«.


Det skete på baggrund af et tip til Fiskerikontrollen, at seks kilometer ulovligt garn blev bjærget. Garn som i følge fiskerikontrollen havde en værdi af ca. 60.000 kroner, hvilket også i Fiskerikontrollens terminologi er en usædvanlig stor fangst.

Garnene var sat på 30 meters dybde og strakte sig ud i dybhavsruten i Langelandsbæltet, fem sømil syd for Spodsbjerg. Oveni de mange ulovlige garn, fandt Fiskerikontrollen også på positionen afmærkningsdunke uden ejeridentifikation og numre, hvilket også er ulovligt.

Målet med det ulovlige fiskeri har været torsk, som de senere år, og netop i dette område, mærkbart er reduceret, pga. anbefalinger fra biologerne og ICES. En betydelig kvotenedgang samt et decideret stop for fiskeri efter torsk i den Vestlige Østersø, gældende for hele februar og marts måned, har alligevel og måske været for fristende for nogle.

I skrivende stund har man ikke fundet de skyldige og man kan derfor kun gisne om hvem synderne har været.
Kilde: FiskerForum

1804total visits,2visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *