Svømmevesten er ikke en redningsvest!

Svømmevesten er ikke en redningsvest!

50 N er nemlig minimumskravet og svarer ca. til en opdrift på 5 kilo hos voksne på 70 kilo eller derover dvs. at 50 N kan holde 5 kilo kropsvægt oppe. Selvom vandet også har en opdrift i sig selv, er 50 N i den lave ende, og disse veste anbefales derfor kun til børn eller øvede svømmere, der opholder sig tæt ved land/kysten og ikke er alene.

En svømmevest eller en vandsports vest er i sagens natur, ikke en redningsvest! 50N er nemlig ikke nok til at holde dig oppe, hvis du er bevidstløs!

Kommer man op på mere end 50 N, eksempelvis 100 N, er der som regel tale om redningsvest. Den vil så selvsagt yde mere opdrift og sikkerhed, men man er stadig ikke garanteret fuld opdrift ved bevidstløshed, da disse veste ikke har en krave der sikre at hovedet ligger ovenvande. Disse veste bør derfor også kun benyttes i kystnært vand. Børn kan også bære en redningsvest med 100 N.

390total visits,1visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *