”Mange andre siger det modsatte!”

”Mange andre siger det modsatte!”

af Svend Boye

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere!!!!
Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere.
For godt tre uger siden havde bundgarnfisker Ted Thommesen fra Fjellerup på Djursland TV2 Østjylland med på fiskeri i Kattegat.

Han havde inviteret tv-stationens journalist med ud, fordi han var frustreret over, at man har indført en meget lille kvote på fiskeri
efter stenbidere. For selv om en række medier har fremstillet det som om, at der nærmest ikke er nogen stenbidere tilbage i de
danske farvande, har han og broren Ted Thommesen fanget meget store mængder stenbidere i deres bundgarn i denne sæson.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Han ville derfor give offentligheden syn for sag, og TV2 Østjylland kunne efter turen berette, at han alene på denne tur måtte                      genudsætte mere end 250 kilo stenbidere.

TV2 Østjylland fulgte onsdag i denne uge op på historien, og tv-stationen kan nu berette,    at de to bundgarnsfiskere i løbet af de seneste tre uger har genudsat næsten fire ton stenbidere – i en periode, hvor de blot har måttet tage 40 kilo med i land om ugen, og mængden er tilmed fanget i halvt så mange bundgarn, som de to fiskere normalt fisker med.                                                                                                                                                                                                                                                        På baggrund af dette har tv-stationen forholdt fiskeriminister Jacob Jensen (V), at stenbiderne ser ud til at have det markant bedre end deres rygte                                                                                                                                                                                                                                                                                          Ministeren medgiver i den forbindelse, at der er forskel på, hvad biologerne har anbefalet ham, og hvad fiskerne oplever i Kattegat.                                                                                                                                                                 Han siger også, at man vil evaluere på dataene, når sæsonen er slut.   – Og så kommer vi til en konklusion derefter, siger Jacob Jensen til TV2 Østjylland.

 

805total visits,4visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *