Kriminelle bander smugler Åle-yngel

DANSK FRITIDSFISKERFORBUND
Europol med en pressemeddelelse.
Kriminelle bander smugler Åle-yngel
De kriminelle bander tjener kassen på at smugle baby-ål til de asiatiske lande – Europol har siden november måned 2022, anholdt hele 49 personer og beslaglagt flere tons glasål over hele Europa.

 

Ålen er er på EUCN’s (International Union for Conservation of Nature) liste over truede dyre- og fiskearter. Så det er »op ad bakke« for den europæiske ål, hvilket i særdeleshed skyldes, at de små gennemsigtige glasål er en særdeles lukrativ forretning for de lovløse og skrupelløse kriminelle. En ulovlig trafik, som det europæiske politisamarbejde Europol har forsøgt at sætte en stopper for, ved at være ekstra opmærksomme ved udrejse til specielt Asien, som betragtes som den største aftager på det sorte marked. Europol skriver videre, at netop denne form for udsmugling er den mest udbredte og omsiggribende beskæftigelse, samt ikke mindst den mest indbringende illegale handel med beskyttede dyrearter, der findes. Det vurderes at der slipper næsten 100 tons glasål ud fra landene i EU og at udbyttet omkring denne trafik ligger på omkring 22 mia. kroner hvert år. Så det er Big Business det her.                                                                                                                                                                                                                                         Prisen for et kilo glasål kan også nemt løbe op i adskillige tusind euro, når der handles.  Men en øget og målrettet indsat fra Europols side, har siden 2016 bidraget til en opbremsning af denne ulovlige aktivitet. Flere end 500 personer er blevet anholdt og man har forhindret udsmugling af tonsvis af glasål. Selvom aktiviteten ikke er stoppet helt, så er den illegale handel med glasål, næsten mere end halveret i denne periode. Glasålene der således er vristet ud af hænderne på smuglerne, er alle bragt tilbage til deres naturlige levesteder, skriver Europol videre i deres pressemeddelelse.                                                                                                                                                                                            Inden Coronaen-pandemien lagde en kraftig dæmper på hele rejseaktiviteten World Wide, foregik udsmuglingen af glasålene fortrinsvis i bagagen hos flypassagerer. Det er nu afløst af en tidligere afprøvet og gammeldags fremgangsmåde, skriver Europol videre, nu fragtes de på ryggen af muldyr. Her kan smuglerne holde liv i glasålene i næsten 48 timer, når de er anbragt i en speciel kuffert på ryggen af et muldyr. I mange tilfælde er det både lovligt og ulovligt fangede ål, som finder vej til det sorte marked. Det fælles politisamarbejde, Europol fortæller videre, at glasålene efter ankomsten til Asien bliver bragt til de asiatiske åle-farme, hvorfra de udvoksede ål siden distribueres til hele verden.

 

1315total visits,2visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *