”Love og regler når du sejler”

SØSPORTENS SIKKERHEDSRÅD
Åben linket og læs alt om Vigeregler
LINK:https://soesport.dk/sejlskolen/vigeregler?fbclid=IwAR3_TsOA538ddu1iPyDdmGsXgrYpOemCvCjPVkkTsissk-T6LdfjhSx1kuA
Vigereglerne regulerer færdslen på vandet og forebygger, at skibe støder sammen. Der er en del forskellige vigeregler, og det er vigtigt, at du kender dem alle.
Åben linket og læs om Lov og ret på vandet
Søens elementære færdselsregler gælder for alle. Også for mindre lystfartøjer – lige fra en udhulet træstamme til store private motorbåde.
LINK: https://soesport.dk/publikationer
GPS, AIS og RADAR  Forstå hvad GPS, AIS og RADAR er for nogle størrelser og om hvordan de kan være nyttige hos den moderne lystsejler.
Vejr og bølger Du skal kende vejrudsigten, inden du tager ud på vandet. Vejret kan skifte hurtigt og uventet og blive farligt for små både.
Sikkerhed for windsurfere
Windsurfing er er fuld af fart og er en fed måde at komme på vandet, men uden de rette sikkerhedsforanstaltninger kan det blive farligt.
Havets hovedveje Trafiksepareringer og trafikruter skal respekteres af mindre skibe.
Valg af jolle til fritidssejlads og -fiskeri
Få et overblik over hvad du skal være opmærksom på v. køb af joller til fritidssejlads og fritidsfiskeri.
Brand og eksplosion
Brand ombord er noget af det farligste man kan komme ud for til søs. Gør dig grundige overvejelser omkring brandsikkerheden i din båd.
Kulde og beklædning
I den kolde tid er det ekstra farligt at blive våd. Vi skal derfor sørge for at have den rette påklædning på når vi sejler, samt have overvejet hvad vi gør hvis uheldet skulle være ude og nogen falder…
Mand over bord – “MOB”
Det er vigtigt, at alle fritidssejlere har forberedt sig på den situation, at de selv, eller en de sejler med, falder i vandet.
Brug af mobiltelefoner på vandet
Forstå hvordan du kan bruge din mobiltelefon på havet og hvad du skal være særligt opmærksom på når du bruger den.
Hurtigfærger og bølger
Flere færgeruter betjenes i dag af hurtigtgående færger, og mange betjenes af såvel hurtigfærger som konventionelle færger.
Redningsveste
Valg af korrekt redningsvest kan være svært. Det er forskelligt fra aktivitet til aktivitet hvilken type redningsvest der egner sig. Det vigtigste er at man ikke nøjes med at have den med.
Alkohol og sejlads
Alkohol og sejlads er en dårlig cocktail. Sørg for at sætte dig ind i reglerne inden du tager på vandet, og overvej grundigt konsekvenserne af at sejle med alkohol i blodet.

Sikkerhed ved kano- og kajaksejlads
Sejlads i kajak og kano har mange fællestræk. Det er nødvendigt at sætte sig ind i både sikkerhed og teknik før man kaster sig ud i det. Så passer vi bedre på hinanden.
VHF-radio og DSC

En VHF-radio med DSC kan være din bedste livline til land når i skal have hjælp på vandet. Radioen er svær at bruge til noget, hvis man ikke forstår hvordan den virker. Start med at læse om den.

Sikkerhed for fritidsdykkere

At dykke og opleve verden under havoverfladen er i sig selv en stor oplevelse, men det er ikke uden risiko at bevæge sig under vandet. Som dykker kan man altid komme ud for noget uforudset

1088total visits,1visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *