Til interesserede i hummerfiskeri i Limfjorden

Overskrift:  ” Til interesserede i hummerfiskeri i Limfjorden.”

Hummerfiskeri Projekt: Undersøgelse af hummernes bevægelsesmønstre og adfærd

Her er information om DTUs nuværende arbejde med projektet ”Bæredygtigt hummerfiskeri i Limfjorden”. I det følgende kan du/I læse om vores seneste aktiviteter i felten. Vi beder venligst foreningens medlemmer om at bidrage til vores arbejde som beskrevet nedenfor. Vi beder jer derfor venligst viderebringe denne information til jeres medlemmer.

I denne uge startede vi en undersøgelse af hummernes bevægelsesmønstre og adfærd omkring Grynderup Sø Fredningsbælte for at forstå, hvordan hummerne bevæger sig rundt/flytter sig, deres adfærd og ændringer i deres aktivitet i Limfjorden. Undersøgelsen varer indtil september og bruger telemetri med et gitter af hydrofoner til at “lytte” og bestemme placeringen af hummere markeret med et akustisk mærke.

Vi satte 17 hydrofoner ud markeret med røde bøjer fordelt på ca. 1500 meter langs kysten fra 3 til 7 meters dybde. De er meget vigtig, at hydrofonerne ikke flytter sig fra deres positioner, så vi kan bestemme placeringen af de markerede hummere.

I alt markerer vi kun 28 hummere med et akustisk mærke (en lille cylinder billede nedenfor rød cirkle) i en af ​​kløerne. Kun 14 hummere, der er større end minimumsstørrelsen, vil blive mærket. Vi fisker ikke de markerede hummere, og alle hummere vil være tilgængelige for fiskeri i slutningen af undersøgelsen, og hummerne taber til sidst mærket.

Vi anmoder venligst om, at du vil samarbejde med os og genudsætte fangede hummere, der er mærket, lidt væk fra fiskeredskabet så undersøgelsen kan udføres rigtigt.

Hvis du fanger mærkede hummere, bedes du sende din information og foto af Tag-ID-koden, som står på T-bar-tagget (billeder nedenfor blå cirkle), dato og placering af fangst til DSC (email: skaldyrcenter@aqua.dtu.dk eller psfr@aqua.dtu.dk; sms til 96 69 02 83). En belønning på DKK 250 vil være tilgængelig for de første 21 rapporter om fangst og genudsætning af mærkede hummere større end minimumsstørrelsen. Desværre, vi har ikke budget til at betale mere gentagne fangster.

På forhånd tak. Med venlig hilsen, Pedro Freitas

Vi beder dig også deltage i fangstrapporteringsprogrammet og bidrage med nogle rapporter. Det er vigtig at forstå, hvad størrelsen af han- og hunhummere er, og også at forstå kønsmodenhed ift. hummerstørrelsen for at finde størrelsen, hvor halvdelen af bestanden er nået at blive kønsmoden (vigtige oplysninger til fiskeriforvaltning). Du kan finde flere oplysninger og skema til fangstrapportering her: https://coast.dtu.dk/forskning/hummer eller på vedhæftede fil.

Template_Registrering af hummere i Limfjorden_DK

 

4019total visits,1visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *