Du må aldrig ændre skibets eller bådens navn

 

Du må aldrig ændre skibets eller bådens navn

Omdøb aldrig båden, som i aldrig nogensinde, medmindre du ønsker, at sort uheld skal forfølge dig resten af livet. Men, der er dog håb, hvis du nøje udfører et ritual til at omdøbe båden. Kong Neptun fører en journal over ethvert fartøjs navn, og dette ritual fjerner navnet fra hans bog og hukommelse. Start med at fjerne alle fysiske spor af bådens navn.

Pas på dødssejleren

Dødssejleren er en natlig sejler, der varsler om storm og ulykke.

 

Du må ikke sige “farvel”, når du tager af sted

De gamle søfolk troede på at udtale visse ord, herunder “farvel”, automatisk dømte sejlturen til at gå galt og forhindrede skibet i at vende tilbage til land. I visse områder er det stadig en populær overtro blandt kaptajner og fiskere den dag i dag. Tænk på det, lidt som, at man hellere skal sige “knæk og bræk” til eksamen, i stedet for “held og lykke.”

Skibskatten var velanset

Katte var velanset ombord på skibet, fordi de kunne jage mus og rotter. Rotter invaderede handelsskibene på grund af fødevarerne i lasten. Og de bar ofte sygdom med sig eller gnavede tovværket over. Men kradsede katten i masten, så var det tegn på uvejr.

Rød himmel om natten er godt tegn, men tag dig i agt for rød himmel om morgenen

Dette stammer fra meteorologiske forudsigelser, der går tilbage til bibelsk tid. Når himlen er rød ved solnedgang, nærmer det sig højvande og stabil luft fra vest. Derimod indikerer rød himmel ved daggry kommende regn og muligvis uvejr.

Rør ikke fuglene – men kan du fange en due, er det okay

Hvis fugle satte sig på skibet, så måtte man ikke fange dem, fordi det var onde ånder. Gjorde man dem fortræd, blev det uvejr. Omvendt, kunne man fange duer og andre fugle, der sætter sig i rigningen, og man beholder et af dens ben, ville lykken tilsmile og følge skibet – men kun så længe benet er i behold.

Kender du til en myte, en historie eller verdens bedste skrøne? Skriv den endelig som en kommentar. Vi elsker at høre de gode fortællinger

2371total visits,2visits today

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *